Acasă » Filme » BIOGRAFIC

Luther - Martin Luther (2003) subtitrat
2017-07-11, 11:30:35


Evaluarea IMDb:6.6
Țară: Germany,
123 minute
Limbi vorbite: Engleză, Germană
Gen(uri): Drama, Istoric, Biografic
Regizor: Eric Till
Distribuție: Joseph Fiennes (ca Martin Luther), Alfred Molina (ca John Tetzel), Jonathan Firth (ca Girolamo Aleander), Claire Cox (ca Katharina von Bora), Peter Ustinov (ca Frederick the Wise), Bruno Ganz (ca Johann von Staupitz), Uwe Ochsenknecht (ca Pope Leo X), Mathieu Carrière (ca Cardinal Cajetan), Benjamin Sadler (ca Spalatin), Jochen Horst (ca Professor Carlstadt)

 Scapat ca prin minune cu viata dintr-o furtuna devastatoare, Luther renunta la studiile juridice, pentru a se dedica vietii monahale, la manastirea Sf.Augustin. Studiaza Vechiul si Noul Testament, dar intra in conflict cu reprezentantii bisericii catolice din cauza indulgentelor - bucati de hartie cu rugaciuni, pe care credinciosii le puteau cumpara, obtinand astfel iertarea pacatelor. Conducatorii bisericii aveau o sursa importanta de venituri. Excesele calugarilor, care sustineau ca: "Imediat ce banul de aur a fost dat, sufletul in ceruri s-a ridicat!", l-au infuriat pe Luther. In 1517, el a batut in usa bisericii din Wittenberg o petitie impotriva vanzarii de indulgente. Petitia continea 95 de teze (argumente). Era modul in care un invatat lua pozitie fata de un subiect de factura intelectuala si provoca o discutie. Ideile sale s-au raspandit cu o repeziciune de necrezut, datorita unei inventii relativ recente – tiparnita. Conducatorii bisericii au interpretat pozitia lui Luther ca pe un atac la legitimitatea autoritatii lor, dar nu au reusit sa-l reduca la tacere prin amenintari. Scos in afara legii, excomunicat, Luther nu renunta la lupta!


Categorie: BIOGRAFIC | Adăugat de: Soke | Tag-uri: 2003, Luther, manastire, Alfred Molina, Joseph Fiennes, inchizitia, drama, Biografic, istoric
Vizualizări: 40 | Descărcări: 0 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: