Acasă » Filme » CRIMA

Le Samourai - Samuraiul (1967) subtitrat
2017-07-11, 11:39:09


Evaluarea IMDb:8.1
Țară: France,
101 minute
Limbi vorbite: Franceză
Gen(uri): Thriller, Drama, Crima, Mister
Regizor: Jean-Pierre Melville
Distribuție: Alain Delon (ca Jef Costello), François Périer (ca Le Commissaire), Nathalie Delon (ca Jane Lagrange), Cathy Rosier (ca La pianiste), Jacques Leroy (ca L'homme de la passerelle), Michel Boisrond (ca Wiener), Robert Favart (ca Le barman), Jean-Pierre Posier (ca Olivier Rey), Catherine Jourdan (ca La jeune fille du vestiaire), Roger Fradet (ca 1er inspecteur)

Filmul este povestea lui Jef Costello, un ucigas profesionist prezentata frust, si a luptei sale silentioase pentru supravietuire. Jef Costello este angajt ca sa-l ucida pe patronul unui local de jazz. Misiunea este indeplinita, dar problemele de abia incep. In ciuda unui alibi bine construit, Costello este considerat un prim suspect de catre comisarul care ancheteaza cazul. Una din pianistele localului, Valerie, care initial confirmase alibiul "samuraiului", se "intoarce", depunand o alta marturie care, de data aceasta, il acuza. Jeff Costello nu intelege de ce pianista si-a schimbat depozitia. Intr-o maniera teatrala si aparent prosteasca, eroul revine in localul de jazz la o ora de maxima audienta si indreapta revolverul, in vazul tuturora, spre Valerie, indicind clar intentia sa de a o ucide in public. Politia, care tinuse localul sub observatie directa, intervine "oportun si decisiv" salvind (aparent) viata pereclitata a pianistei. In final, se dovedeste nu numai ca arma era descarcata, dar nici macar nu fusese vreodata folosita.

Categorie: CRIMA | Adăugat de: Soke | Tag-uri: Crima, Francois Perier, alain delon, Thriller, drama, 1967, Le Samourai, Mister
Vizualizări: 99 | Descărcări: 0 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: