Acasă » Articole » Filme Vechi

City of God - Orasul Zeilor (2002) subtitrat

Evaluarea IMDb: 8.7
Țară: Brazil,
130 minute
Limbi vorbite: Portugheză
Gen(uri): Dramă, Crimă
Regizor: Fernando Meirelles, Kátia Lund
Distribuție: Alexandre Rodrigues (ca Buscapé - Rocket), Seu Jorge (ca Mané Galinha - Knockout Ned), Alice Braga (ca Angélica), Leandro Firmino (ca Zé Pequeno - Li'l Zé), Phellipe Haagensen (ca Bené - Benny)

LUPTĂ ŞI NU VEI SUPRAVIEŢUI.
FUGI ŞI NU VEI AVEA SCĂPARE...

SFÂRŞITUL ANILOR ‘60

Buscapé este un băiat ca oricare altul din Rio. El are 11 ani şi trăieşte în cartierul mărginaş Cidade de Deus (“Oraşul Zeilor”). Timid şi plăpând, el nu se amestecă în viaţa de cartier, mulţumindu-se să stea pe margine şi să observe puştanii din vecini, care-şi duc viaţa în furtişaguri, scandaluri. Acolo, raziile poliţiei sunt la ordinea zilei.

Dar Buscapé ştie deja ce ar vrea să devină, daca va scăpa din cartier: fotograf.
Dadinho, un puşti de aceeaşi vârstă se mută în cartier. Şi el are un vis, un pic diferit de visele lui Buscapé, dar mult mai conform cu realitatea cartierului: vrea să devină cel mai temut criminal din Rio de Janeiro. Aşa că îşi ia în serios “chemarea”: Începe ucenicia făcând diverse comisioane şmecherilor din cartier. Idolul lui e Cabeleira, şef de gaşcă şi stăpân peste spargerile şi jafurile armate din împrejurimi.
Cabeleira îi oferă lui Dadinho ocazia să ucidă pentru prima dată. Şi aceasta va fi prima dintr-un lung şir de crime...

SFÂRŞITUL ANILOR ’70
Buscapé îşi continuă studiile, face diverse munci ocazionale, şi continuă să trăiască la limita subţire dintre crimă şi viaţă “normală”. Dadinho a ajuns deja un gangster mărunt, dar cu ambiţii mari. Pricepând că traficul de cocaină este infinit mai profitabil decât jafurile, începe să-şi organizeze propria “afacere” înfloritoare.

ÎNCEPUTUL ANILOR ’80
După câteva încercări de jaf armat, Buscapé pune, în sfârşit, mâna pe o cameră şi îşi realizează visul din copilarie.
Dadinho îşi vede şi el visul cu ochii: la 18 ani este cunoscut ca Ze Pequeno, cel mai temut şi mai respectat traficant de droguri din Rio. Cuvântul lui e lege în Oraşul Zeilor. Înconjurat de o gaşcă de amici din copilărie, şi protejat de o armată de băieţi între 9 şi 14 ani, el e liderul necontestat... Până într-o zi, când Manu Galinha îşi face apariţia. Un controlor de bilete a cărui prietenă fusese violată sub ochii lui şi care hotărăşte să-l ucidă pe Ze Pequeno, oricare ar fi preţul acestei răzbunări. Zvonul se împrăştie. Peste noapte se strânge o armată de puştani animaţi de aceeaşi idee.
Oraşul Zeilor intră în război.
 
Categorie: Filme Vechi | Adăugat de: Soke (2015-04-29)
Vizualizări: 345 | Tag-uri: Crima, City of God, Brazília, drama, brazil, zei, Rio, fotografie, Oras | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: