Acasă » Articole » Filme Vechi

Holocaust - holocaust - miniserie - (1978) subtitrat

Evaluarea IMDb:8.2
Țară: USA,
475 minute
Limbi vorbite: Engleză, Germană
Gen(uri): Dramă, Război, Romantic
Regizor: Marvin J. Chomsky
Distribuție: Joseph Bottoms (ca Rudi Weiss), Tovah Feldshuh (ca Helena Slomova), Rosemary Harris (ca Berta Palitz Weiss), Tony Haygarth (ca Heinz Muller), Michael Moriarty (ca Erik Dorf)

Doctorul polonez Josef Weiss este un medic de succes in Berlinul anilor 1935, unde locuieste alaturi de sotia sa Berta, parintii acesteia si cei trei copii ai lor. Cand fiul sau cel mare Karl se insoara cu o germana ariana pe nume Inga, Weiss se confrunta cu antisemitismul specific vremii, dar decide ca el si familia sa ramana in Germania. Erik Dorf, sotul uneia dintre pacientele germane ale doctorului, e un avocat ambitios care incearca sa-si impulsioneze cariera prin inrolarea in partidul nazist. In trei ani, lucrurile se schimba radical in Germania. Doctorului i se interzice initial sa mai trateze pacienti germani, apoi biroul sau e inchis si in locul lui vine un etnic neamt. Casa si pianul Bertei sunt confiscate, iar fiul sau Karl este arestat. Desi se roaga de Dorf sa-l scoata pe fiul sau din inchisoare, doctorul este refuzat si in cele din urma este deportat in Polonia, unde se reintalneste cu fratele sau Moses. Berta, alaturi de fiica sa Anna si fiul Rudy, sunt obligati sa traiasca intr-o singura camera, la mila familiei lui Inga. Rudy pleaca de langa ai sai pentru a se opune opresiunii naziste. Anna este violata de soldatii germani si cade intr-o stare de depresie. Ajunge sa fie inchisa intr-un spital, unde este eutanasiata impreuna cu alti "bolnavi mintali", conform regulilor naziste. Berta e trimisa in lagarul de concentrare de la Auschwitz, unde se regaseste cu sotul ei. Intre timp, Erik continua sa urce in ierarhia aparatului de conducere nazist, ajungand protejatul lui Reihard Heydrich. Avocatul se distanteaza emotional de ororile epurarii etnice intreprinse de nazisti. "Problema evreiasca" este rezolvata cu ajutorul "Solutiei Finale"...Holocaustul.


1.

2.

3.

4.

5.


Categorie: Filme Vechi | Adăugat de: Soke (2015-11-05)
Vizualizări: 4352 | Tag-uri: război, Doctor, Razboi, lagar, drama, ghetou, Holocaust, Romantic, nazisti, miniserie | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: