Acasă » Articole » Filme Vechi

Kingdom of heaven - Regatul cerului (2005) subtitrat
Evaluarea:7.2
Țară: USA,
144 minute
Limbi vorbite: Engleză, Italiană, Arabă
Gen(uri): Acțiune, Dramă, Aventură, Război, Istoric
Regizor: Ridley Scott
Distribuție: Martin Hancock (ca Gravedigger), Michael Sheen (ca Priest), Nathalie Cox (ca Balian's Wife), Eriq Ebouaney (ca Firuz), Jouko Ahola (ca Odo), David Thewlis (ca Hospitaler), Liam Neeson (ca Godfrey de Ibelin), Philip Glenister (ca Squire), Orlando Bloom (ca Balian de Ibelin), Bronson Webb (ca Apprentice), Kevin McKidd (ca English Sergeant), Nikolaj Coster-Waldau (ca Village Sheriff), Steven Robertson (ca Angelic Priest), Marton Csokas (ca Guy de Lusignan), Alexander Siddig (ca Imad)

“Fii fara teama in fata dusmanilor. Spune totdeauna adevarul, chiar daca aceasta iti va aduce moartea. Ocroteste-i pe cei neajutorati si fii drept. Acesta este juramantul de credinta.”
Punctul de pornire in destinul eroic al lui Balian (Orlando Bloom) il constituie intalnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey of Ibelin (Liam Neeson). Dezvaluindu-i faptul ca este tatal sau, Godfrey ii arata lui Balian ce inseamna cu adevarat rangul de cavaler si il ia cu el in Regatul Cerului, in Sfanta Cetate a Ierusalimului.
In acea perioada - situata intre a doua si a treia cruciada - in Ierusalim domnea o pace fragila, mentinuta datorita eforturilor regelui Baldwin al IV-lea si a consilierului sau Tiberias (Jeremy Irons), sustinuti de o serie de cavaleri, printre care si Godfrey of Ibelin, care au jurat sa apere acest regat cu pretul vietii lor. La moartea sa, Godfrey ii transfera fiului sau indatorirea de a pastra pacea, de a-i apara pe cei slabi si de a face ca un "regat al Cerului" sa fie posibil pe pamant.

  1.2.

Categorie: Filme Vechi | Adăugat de: Soke (2015-04-23)
Vizualizări: 261 | Tag-uri: Razboi, Aventura, drama, Kingdom of Heaven, istoric, război | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: