Acasă » Articole » Filme Vechi

Playing for Time - Playing for Time (1980) subtitrat
Evaluarea IMDb:8.1
Țară: USA,
150 minute
Limbi vorbite: Engleză
Gen(uri): Drama, Muzica, Razboi
Regizor: Daniel Mann, Joseph Sargent
Distribuție: Vanessa Redgrave (ca Fania Fenelon), Jane Alexander (ca Alma Rose), Maud Adams (ca Mala), Christine Baranski (ca Olga), Robin Bartlett (ca Etalina), Marisa Berenson (ca Elzvieta), Verna Bloom (ca Paulette), Lenore Harris (ca Charlotte), Anna Levine (ca Michou), Viveca Lindfors (ca Frau Schmidt)

Filmul este bazat pe autobiografia lui Fenelon intitulată "Muzicieni la Auschwitz" şi relatează experienţa lui Fenelon ca prizonier în lagărul groazei . Un grup de interpreţi de muzică clasică au fost cruţaţi de camera de gazare să interpreteze muzică în scopul de a-i destinde pe ofiţerii SS. Fenelon este o celebră cântăreaţa franceză pe jumatate evreică. Ea este trimisă în lagăr, dar acolo este recunoscută datorită faimei sale artistice. Ca atare este cooptată în orchestra de muzicieni a lagărului. Fania o salvează şi pe Marianne, o altă deţinută alături de care legase o strânsă prietenie în timpul călătoriei spre lagăr. Deşi detinutele ce activau în orchestra se bucurau de anumite privilegii în sensul nu erau scoase la muncă silnică, beneficiau de baie, săpun, nici ele nu erau scutite de aşa zisele selecţii şi fiecare din ele trăia cu spaima că va muri în orice clipă.


part.1
part.2

Categorie: Filme Vechi | Adăugat de: Soke (2016-12-22)
Vizualizări: 774 | Tag-uri: muzica, Playing for Time, Biografic, drama, lagar, Vanessa Redgrave, Auschwitz, Razboi, nazist, război | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: