Acasă » Articole » Filme Vechi

The Insider - Scandal în industria tutunului (1999) subtitrat

Evaluarea IMDb:7.9
Țară: USA,
157 minute
Limbi vorbite: Engleză, Japoneză, Arabă, Persană
Gen(uri): Thriller, Dramă, Biografic
Regizor: Michael Mann
Distribuție: Al Pacino (ca Lowell Bergman), Russell Crowe (ca Jeffrey Wigand), Christopher Plummer (ca Mike Wallace), Diane Venora (ca Liane Wigand), Philip Baker Hall (ca Don Hewitt), Lindsay Crouse (ca Sharon Tiller), Debi Mazar (ca Debbie De Luca), Stephen Tobolowsky (ca Eric Kluster), Colm Feore (ca Richard Scruggs), Bruce McGill (ca Ron Motley)

Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $. Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea. Intre timp, Lowell Bergman (AL PACINO), reporter si producator al emisiunii-ancheta "60 Minutes" pentru Mike Wallace (CHRISTOPHER PLUMMER), i-a luat un interviu faimosului Wigand in care acesta facea niste dezvaluiri senzationale, si a angajat o echipa de avocati pentru a-l proteja pe Wigand. intre timp, conducerea postului de televiziune CBS ii va suspenda lui Bergman emisiunea-ancheta "60 Minutes", in ciuda succesului inregistrat pina atunci, segmentind drepturile de difuzare catre alte posturi TV. Curind, Wigand se va trezi dat in judecata, incriminat intr-o campanie nationala murdara, divortat si posibil condamnat la inchisoare. Wigand, care a mizat atit de mult pe aflarea adevarului, incapabil sa relateze marturia sa natiunii americane, si Bergman, care a infruntat acea campanie murdara luptindu-se pentru ca CBS sa difuzeze interviul, sunt doi oameni obisnuiti aflati in circumstante neobisnuite. Ei se trezesc implicati intr-o lupta inegala din care amindoi vor avea de suferit si nimic nu va mai fi ca la inceput.

Categorie: Filme Vechi | Adăugat de: Soke (2015-06-22)
Vizualizări: 314 | Tag-uri: martor, Biografic, Russell Crowe, drama, Thriller, proces, tutun, Al Pacino, The Insider | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: